Saturday, 23 June 2012

diploma asasi and matrik??

Assalamualaikum and gud morning :))

hye :33

huit..pecah perut kentut bersepah..xsedo2 

dah lama admin x update blog kan :3

maklomla sangat sibuk sejak kebelakangan nie :)

sbb tu sentiasa bz :3

helo hary nie admin nak ceriakan pagi yg terlewat bangon ini dengan kentut kuat2 :3

haahaha guwau sahaja :)

okay admin cuma nak betulkan pandangan certain2 person 

yang mengatakan diploma is not good ::)

well

act sume jalan yang ada adalah sama sahaja :)

sume baguz :)

tp admin xfaham kenapa ada molot2 nie cakap..

why diploma? why diploma??

mungkin sume takut dengan tempoh three years tu kan??

and then take asasi and mtrik..

kata tu star..golongan pandai je akan pilih..

act SALAH TU :)

nak tahu? admin mendapat tawaran asasi, matrik ..dua2 admin dapat

but admin tolak :)

admin ambil diploma kejuruteraan mekanikal (aeronautik) dekat Universiti Teknologi Malaysia :)

why? sebab belum pasti dekat matrik dan asasi tu mampu kita survive :)

pelajaran dua2 tempat nie packed..hanya student yg gud susun jadual dia je mampu survive :)

kalau g matrik and asasi hanya untuk skor 3.0 buat ape kan :)

mesti nak 3.5 keatas ryte??

lgpun degree dekat U laen menyediakan kouta yang kecil untuk student2 matrik ..lain lah asasi..dia bawah U..so just serap masuk U dia but!! belum sure dpt bidang kite nak :)

so kenalah survive kan?

for example :)

ceramah prof sini :)

For student matrik..

if nk degree kat UTM

dlm course

aero ,petroleum, naval engin

paling cikai 4 flat :)



but blom sure dpt.

but for diploma utm :),,

ada keringaanan..around 3.8 :)

so nampak kan :))

lagipun student diploma akan jauh lagi mahir dalam praktikal and skill

sbb di U kita bukan baca buku but kita praktikkan :)

lso ubahlah pandangan kita :)

saya bukan ckp nie sebab saya amik diploma

sebab saya nampak jalan saya :)

admin amek aero :)

kalaw dry matrik admin kena dpt 4flat.tp lom sure dpt :)

sbb kouta yang kecil disediakan for matrik and asasi student

but for diploma :)

mudah jalannya and kita dah ada sijil..

well ketiga2 nya baguz :)

itu yang saya nak maksudkan

tiada yang rugi :)

just kita tanya kemampuan dan target kita :)

admin cuma nak perbetulkan pandngan certain2 orang 

yang memandang rendah diploma :)

tapi matrik and asasi ada kelebihan juga 

tp for yg score2 lah :)


easy untuk dpt scholarship :)
dapat U yang diinginkan :)
ramai mengatakan disana akan ad memori yang sangat indah :)
senang nak gi flight oversea :)
ramai kawan baru sebab intake dia ramai
 for diploma
kita dah dpt bidang yang kita nak :)
kita akan mempunyai pegetahuan skill yang lebih high :)
mudah dapat saluran U
Boleh terus sambung keje :)
 jadi dua2 mempunyai super kebaikan :)

jadi saya dengan ini 

BERHARAP

JANGAN KITA MEMPERLEKEHKAN DIPLOMA :)




trimaazz :)


THANKS FOR READING !

No comments:

Post a Comment